Det ödmjuka linneförklädet

Jag kommer att släppa in dig på en liten hemlighet. Inte bara ett förkläde (speciellt inte den fake-stilen som vissa män kommer ut med varje gång det finns en grill) utan linneförklädet.

Det finns något med kombinationen av enkel funktionalitet som verkar redo för arbete och bara känns bra. I tusentals år har människor använt förkläden för att skydda sina kläder. Under medeltiden användes förkläden av män och kvinnor och var nödvändiga i tider då människor inte hade en omfattande garderob.

Omfattande tvätt av kläder var ovanligt och tidskrävande så förkläden utförde en värdefull skyddsfunktion. Under 1600 och 1700-talet användes förkläden av professionella handlare. Vid 1800-talet hade överklassen förkläden som ett modernt tillskott till deras garderob.

Senare i mitten av 1900-talet kom förkläden att symbolisera mysig outfit som bars av glada hemmafruar som serverar hemmalagad mat. Nu är förkläden burna av alla möjliga orsaker – praktiskt, estetiskt, retro och för att uttrycka vår personlighet.

Vår samling av linneförkläden erbjuder en rad stilar så att du kan välja den perfekta för dig. Vi vet hur saker kan in komma i vardagens liv så vi har utformat dessa som lätta att använda, snygga och enkla förkläden för att hålla dina kläder rena och för att få lite avslappnad komfort när du jobbar. Dessa förkläden är slitstarka och blir bättre med varje tvätt.

Som ni ser, något för alla.

Inspirerad av traditionella japanska korsfodral kan vår linneversion slängas på på morgonen och bäras under hela dagen. Oavsett om du pysslar i trädgården, knådar bröddeg eller fogar kakel

.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *